Groot aantal nieuwe CAOs in oktober


28-11-2017

In oktober zijn 37 nieuwe CAO’s afgesloten, veel meer dan de 25 akkoorden die normaal in deze maand tot stand komen. Ook het aantal werknemers dat afgelopen maand een nieuwe CAO kreeg ligt met 600.000 opvallend hoog.


AWVN verklaart de versnelling van het CAO-overleg uit de gunstiger omstandigheden waaronder momenteel wordt onderhandeld. Ook het geleidelijk oplopende jaargemiddelde van de loonafspraken wijst in die richting. Het gemiddelde voor 2017 staat inmiddels op 1,70 procent.


Het maandgemiddelde van CAO-afspraken in oktober past met 1,94 procent in het patroon zoals zich dat sinds begin van dit jaar heeft ontwikkeld: iedere maand ligt de gemiddelde loonafspraak boven het jaargemiddelde tot dan toe. Vergelijkbare maandgemiddelden werden voor het laatst behaald in 2011.


Tot dusver zijn in het 2017-seizoen 306 akkoorden afgesloten voor de 465 in 2017 aflopende contracten. Dat is 66 procent, iets boven het normale percentage in deze tijd van het jaar.

Nieuws & actualiteit

14-05-2018
Vakantiegeld in aantocht: deze 5 punten zijn belangrijk voor werkgevers

In mei is het voor de meeste werkgevers weer zo ver: het vakantiegeld moet uitbetaald worden aan het personeel.
lees meer »

30-04-2018
Gesloten met Hemelvaart.

Op donderdag 10 mei & vrijdag 11 mei zijn wij gesloten i.v.m. Hemelvaart.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche


Jubileumviering met stripper leidt tot ontbinding arbeidsovereenkomst

De viering van het twaalfeneenhalfjarig jubileum met een uit de hand gelopen striptease-act en een speech waarin de werknemer zich negatief uitlaat over de werkgever gevolgd door het niet geven van
lees meer »


Anti-ronselbeding is een concurrentiebeding

Een beding dat de werknemer verbiedt om personeel van de werkgever er toe te bewegen bij een andere werkgever in dienst te treden is aan te merken als een concurrentiebeding, omdat het de
lees meer »